Fotografia de nunta si clientul multumit

Actualizată în: 14 Oct. 2018

Mi-am propus sa am un inceput dragut in acest articol si sa le comunic oamenilor care ma urmaresc ca nu m-am lasat de blog "Tad-tam". Chiar daca majoritatea timpului il dedic in special evenimentelor si familiei, sper sa reusesc lunar sa scriu cel putin un articol.


Nu ma declar un fanatic al blogului, dar nici un insensibil cand vine vorba de emotie. De ce emotie? Din asta traiesc, iar asta imi alimenteaza evolutia in fotografie si in relatiile interumane.Okay, o sa incep sa fiu mai explicit de acum. Poate altii o sa strige ca nu m-am dat rostogol prin viata si nu cunosc tainele unviersului, posibil... insa vreau sa discut anumite aspecte care o sa aiba o influenta pozitiva asupra mirilor si oamenilor ce intentioneaza sa angajeze un fotograf la evenimentul lor.


Consider ca fiecare fotograf a avut la un moment dat clienti nemultumiti de calitatea imaginii, al timpului de executie, etc. Poate ca a fost vina fotografului, poate a clientului.. cu totii gresim, dar astazi doresc sa vorbesc cu voi despre incompatibilitate.


O sa ma adresez strict clientului nemultumit, pentru ca el are puterea de alegere.

Tu ce iti doresti de la evenimentul tau? Un fotograf care sa suprinda niste momente random sau un om interesat de povestea voastra? Deoarece sunt mai multe tabere din care poti sa alegi. Daca investeti la nunta intr-un tort de doi metri, iar pretul acestui tort depaseste cu mult pretul fotografului din start este vorba despre incompatibilitate, iar fotografiile nu o sa te multumeasca.


Va explic rational de ce un fotograf cu scoruri mult prea mici nu reuseste sa puna povestea voastra intr-un cadru idilic. Daca acel fotograf si-a propus sa traiasca doar din fotografie, iar pretul pe care il cere este unul decent in perspectiva voastra - ca si clienti - acel fotograf are nevoie de foarte multe evenimente lunar ca sa traiasca, timpul lui se duce pe editari, albume s.a.m.d. Este foarte limitat sa se dedice cu adevarat evenimentului si preferintelor voastre. Din aceasta cauza fotografii interesati de poveste si emotie, cauta mai multe momente sa se intalneasca cu voi pana la data evenimentului ca sa stabileasca o conexiune si sa se imprieteneasca cu voi.
De cele mai multe ori, fotograful cu scoruri mari nu se incumeta la multe evenimente lunar - cum o face fotograful cu scoruri mici - deoarece il intereseaza sa ramaneti exact cu amintirile pe care le meritati.


In perspectiva mea, banii ma ajuta doar sa-mi continui activitatea si pretul pe care il cer sa nu simt nevoia sa ma incurc cu evenimente si oameni incapabili emotional.


Tocmai ieri o doamna m-a contactat pentru o cununie civila si mi-a scris asta " Nu stiu ce le faceti clientilor dvs, dar toti sunt asa veseli si carismatici. Sunt niste fotografii foarte dragute. " Asta venind ca un efect si aprobare in dedicarea mea la evenimente.


Pe scurt, in incheiere, daca va intereseaza sa ramaneti cu amintiri foarte dragi voua, asigurati-va ca fotograful pe care il angajati la eveniment este dispus si dedicat astfel incat sa reuseasca sa spuna povestea voastra asa cum va doriti. Insa nu uitati, fiecare fotograf are un stil aparte.


Ganduri bune,

Florin Belega


#dragostepeviata #fotografdenunta #fotografcraiovaWebsite.png